Ευχαριστήρια επιστολή για Μέτρα φύλαξης στο 2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

Ακολουθεί επιστολή του Συλλόγου μας στη Δημοτική Αρχή και τη Σχολική Επιτροπή, σχετικά με τα μέτρα φύλαξης που υλοποιήθηκαν, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βανδαλισμού στο σχολείο μας.

Αξιότιμοι,

η μεγάλη μας λύπη και οργή όταν αντικρίσαμε, είτε δια ζώσης, είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, τις εικόνες βανδαλισμού των σχολικών αιθουσών του σχολείου μας, για πολλοστή φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετετράπη σε χαρά και ικανοποίηση βλέποντας την άμεση κινητοποίησή σας για τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του σχολικού μας συγκροτήματος.

Όταν οι δράστες εκμεταλλευόμενοι τα ελλιπή, μέχρι πρότινος, μέτρα φύλαξης του Σχολείου και αστυνόμευσης της περιοχής, εισέβαλαν στο χώρο για τρίτη φορά σε διάστημα ενός μηνός με μοναδικό σκοπό να καταστρέψουν, μη σεβόμενοι τη Δημόσια περιουσία, αλλά ούτε τις εργασίες και τα προσωπικά είδη των μαθητών μας, η αγανάκτηση και ο θυμός μας κατέβαλε, θεωρώντας πως το δεύτερο σπίτι των παιδιών μας, δεν προστατεύεται.

Όταν ο Σύλλογός μας παρέστη στο έκτακτο Σχολικό Συμβούλιο της 26ης Απριλίου 2021, αισθανθήκαμε πως όλα τα μέλη του Συμβουλίου, σοκαρισμένα ήδη από τις εικόνες βανδαλισμού, θα αναζητούσαν και θα αποφάσιζαν την όσο το δυνατόν πιο άμεση επίλυση του προβλήματος.

Όπως κι έγινε! Στις 30 Απριλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία τοποθέτησης καμερών στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι οποίες ενεργοποιούνται τις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας των πιθανών απογευματινών του δραστηριοτήτων. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του συναγερμού (ενεργοποίηση και απενεργοποίηση) εξ αποστάσεως. Πλέον το σύστημα ασφαλείας λειτουργεί έχοντας ζώνες σιωπηλού και κανονικού συναγερμού. Θα επιθυμούσαμε να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την αποτελεσματική συνεργασία μας και την άμεση εφαρμογή των μέτρων πρόληψης, καθώς και την οργάνωση και διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από τον υπεύθυνο Προσωπικών Δεδομένων του Δήμου.

Αυτό ήταν το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο των μέτρων πρόληψης και αποτροπής παράνομων ενεργειών εντός του Σχολείου και ευελπιστούμε πως θα εφαρμοστούν εξίσου αποτελεσματικά και τα επόμενα στάδια, αυτά της λειτουργίας και διαχείρισης του συστήματος εποπτείας, βάσει των διατάξεων του Π.Δ. 75/ 2020 περί χρήσης συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους.

Ως Σύλλογος, θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε τον σεβασμό στον Άνθρωπο και τη Γνώση, τη μεγαλύτερη κατάκτησή του, ελπίζοντας πως η άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής θα είναι καταλυτική, ώστε αυτή να ήταν η τελευταία φορά που η μαθητική μας κοινότητα βίωσε τη βία και την καταστροφή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Χριστίνα Μποκώρου

Ο Γεν . Γραμματέας

Μιχάλης Λογιάκης