Αρχιτεκτονική για παιδιά

Η αρχιτέκτονας Μυρτώ Κωσταροπούλου εισάγει τα παιδιά στην Αρχιτεκτονική, κάθε Δευτέρα στις 18:00-19:00.

Η Μυρτώ Κωσταροπούλου σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ (2000), έκανε μεταπτυχιακό στον σχεδιασμό και τα ψηφιακά μέσα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (2003) και ολοκλήρωσε τη διατριβή της στον τομέα της Αισθητικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (2007). Το βιβλίο
της «Αισθητική θεώρηση της αρχιτεκτονικής δημιουργίας: από το δράμα στην αρχιτεκτονική» κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Εκκρεμές.

Στο εργαστήριο αρχιτεκτονικής για παιδιά «Κτίζω την πόλη μου», tα μαθήματα έχουν στόχο να εφοδιάσουν τους μικρούς μας φίλους με έναν νέο τρόπο σκέψης που παρέχει ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, δίνοντάς τους διαφορετικά εργαλεία αναπαράστασης, όπως είναι η κάτοψη, η τομή, η όψη, το σκίτσο, το προοπτικό και κυρίως η μακέτα. Πρόκειται για πρωτότυπα μαθήματα γύρω από την αρχιτεκτονική που εστιάζουν στην κλιμάκωση της αρχιτεκτονικής εμπειρίας από τον σχεδιασμό των μικρών πραγμάτων μέχρι την κλίμακα της γειτονιάς και της πόλης, αποσκοπώντας στη σταδιακή συνείδηση του πώς τελικά, ουσιαστικά και νοηματικά κτίζεται η πόλη μας, η γειτονιά μας, το σπίτι μας, από εμάς τους ίδιους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ανδριανή Παπαλέκα.